default_mobilelogo

 Jadłospis dekadowy 28.09. – 09.10.20 r.

 

Data

Śniadanie

Obiad
Podwieczorek

28.09.20

Płatki kukurydziane na mleku. Chleb słonecznikowy z masłem,

szynką wiejską i rzodkiewką.

 Herbata z cytryną. Winogron.

Zupa z kaszą jaglaną.

Leczo z cukinii, szynki, pomidora i papryki. Ziemniaki.

Sok jabłkowy. Banan.

Chleb orkiszowy z masłem, pastą mięsną i szczypiorkiem.

Herbata owocowa.

Marchew do chrupania.

29.09.20

Płatki ryżowe na mleku.

Chleb z dynią, masłem i twarożkiem Szreka.

Herbata malinowa. 

Zupa selerowa.

Kotlet mielony. Ziemniaki.

Buraczki zasmażane.

 Kompot owocowy. Śliwka.

Naleśniki z musem jabłkowym.

Herbatka.

30.09.20

Płatki jaglane na mleku.

Chleb Magnus z masłem, pastą z dorsza wędzonego i ogórkiem kiszonym. Herbata z dzikiej róży.

Banan.

Barszcz biały z jajkiem.

Makaron z serem i szpinakiem.

Marchew tarta z jabłkiem.

Kompot. Brzoskwinia.

Chleb sojowy z masłem polędwicą drobiowa i szczypiorkiem.

Herbata z cytryną.

Papryka.

1.10.20

Kasza manna na mleku.

Chleb żytni z masłem.

Jogurt naturalny

z bananem i truskawkami.

Herbata z cytryną.

Zupa pomidorowa z makaronem.

Udko gotowane. Ziemniaki.

Surówka z kapusty pekińskiej, ogórkiem zielonym, rzodkiewką i kukurydzą.

Woda. Jabłko.

Frytki warzywne z pieca.

Herbata.

2.10.20

Płatki jęczmienne na mleku.

Chleb królewski z masłem, pieczenią z fileta i papryką. Herbata z czarnej porzeczki. Arbuz.

Zupa krem z buraka czerwonego.

Pulpet rybny. Ziemniaki.

Marchew z groszkiem.

Sok pomarańczowy.  Szkoła woda 0,5 l.

Chleb wiejski z pastą serowo-jajeczną, rzodkiewką i szczypiorkiem.

Kawa z mlekiem.

5.10.20

Kasza kuskus  na mleku.

Chleb orkiszowy z masłem i rzodkiewką. Serek wiejski.

Herbata z cytryną.

Pomidor.

Zupa jarzynowa z kuleczkami drobiowymi.

Jajko w sosie koperkowym. Ziemniaki.

Marchew w ziołach. Woda.

Śliwka.

Chleb graham, z masłem, paprykarzem i szczypiorkiem

Herbata z owoców leśnych.

 

 

6.10.20

Bułka kukurydziana z  masłem i wędliną i papryką.

Kawa Inka.

 Winogron.

Zupa kalafiorowa.

Karczek w sosie warzywnym.

Kasza gryczana. Ogórek kiszony.

 Sok z czarnej porzeczki. Gruszka.

Placki ziemniaczane w polewie serowo-jogurtowej.

Herbatka.

7.10.20

Płatki owsiane na mleku..

Chleb ze słonecznikiem, z masłem, pastą z makreli wędzonej i ogórkiem kiszonym.

 Herbata z cytryną. Nektaryna.

Zupa koperkowa.

Bigosik z młodej kapusty z parówką z szynki.

 Kisiel do picia.

 Szkoła serek homogenizowany.

Sałatka żydowska.

Bułka z masłem.

Herbata z żurawinowa.

 

8.10.20

Kasza kukurydziana na mleku.

Rogal z masłem i miodem.

Herbata malinowa. Banan.

Zupa Neapolitańska.

Kotlet pożarski. Ziemniaki.

Mizeria z ogórka zielonego i szczypiorku.

Kompot wieloowocowy. Jabłko

Placek drożdży z wiśniami.

Herbata z cytryną.

9.10.20

Kasza kuskus na mleku.

Chleb żytni z masłem, pastą z dorsza wędzonego i szczypiorkiem. Herbata z cytryną.

Papryka.

Zupa fasolowa na żeberkach.

Makaron z serem w polewie truskawkowej.

Marchew tarta.

Sok jabłkowy. Banan.

Chleb Macieja z masłem,

szynką i pomidorem.

Herbata.

Sporządził:

  1. Mianowska.